Новини
21-06-2015

Актуальні події в Україні викликають у німецьких громадян жвавий інтерес. Союз Робітничих Самаритян Німеччини отримує численні запити від ЗМІ щодо спільної діяльності з нашим партнером Спілкою Самаритян України  на користь незахищених людей та внутрішніх переселенців з території бойових дій на сході України.
У світлі цих запитів, за запрошенням Союзу Робітничих Самаритян Німеччини та Спілки Самаритян України, Київ та Харків  відвідали 9 журналістів знаних німецьких мас-медіа  для різнопланових зустрічей з майданівцями, представниками громадськості, біженцями, а також офіційними особами.

22 червня мер міста Києва– пан Кличко, дуже відома у Німеччині людина, запросив німецьких журналістів на зустріч до КМДА. На зустрічі  були присутні заступник голови Київської міської адміністрації пан Радуцький Михайло, директор Департаменту соціальної політики м. Києва пан Крикунов Юрій та виконавчий директор Спілки Самаритян пані Левковська Світлана, на якій німецькі журналісти отримали повну інформацію про співпрацю, а також про розміщення пунктів видачі гуманітарної допомоги для вимушених переселенців в районних територіальних центрах обслуговування інвалідів та пенсіонерів. В десяти районах м. Києва, насамперед, в  яких зареєстрована найбільша кількість вимушених, внутрішніх переселенців пільгових категорій, надані в безкоштовне користування приміщення для видачі гуманітарної допомоги. Спілка Самаритян разом з Департаментом соціальної політики проводять відбір найуразливіших категорій осіб з кола вимушених переселенців, а саме: інваліди 1-ї групи, важкохворі особи, які втратили можливість до самообслуговування та потребують медичного догляду, одинокі матері ( батьки) з дітьми інвалідами, багатодітні родини з дітьми інвалідами, а також діти-сироти. Наприкінці зустрічі пані Світлана Левковська  подякувала Юрію Крикунову за співпрацю підкресливши,що важливим досягненням у реалізації проекту UKR1502, конкретно в м. Києві  є те, що нарешті знайдена спільна мова з державними соціальними установами, допомога максимально наближена до людей, створені комфортні умови для її отримання, відсутні довжелезні черги, пом’якшена  соціальна напруга та невдоволення роботою державних структур серед переселенців, так як практично в кожній родині є пільгові категорії, яким надається гуманітарна допомога. 
Крім цього у м.Києві відбулась зустріч з послом Федеративної Республіки Німеччина паном Др.Вайлем.