Новини
05-09-2013

                    Зустріч з керівництвом Київського міського дитячого будинку
За ініціативою Спілки Самаритян України КО та на прохання головного лікаря Київського міського дитячого будинку ім. М.Городецького, пані Єлізабет Хьольцль звернулась до благодійного фонду  «Зірковий час» Німеччина  за допомогою та отримала згоду на надання фінансової підтримки дитячому будинку для закупівлі молочних продуктів  у розмірі  12000 €  на 1 рік.

                                            
У Київському міському дитячому будинку живуть поряд зі здоровими багато дітей з особливими потребами. Однією з важливих проблем є брак коштів на харчування дітей.

       

Фінансова підтримка є наразі вкрай необхідною.
6 вересня 2013 року було підписано угоду про надання допомоги.


        Візит до дитячого будинку «Надія»  м. Лубни  Полтавської області

Візит до дитячого будинку Полтавських Самаритян в м. Лубни, здійснений разом з паном Герхардом Шмітт-Тілем речником благодійного фонду «Ітцель», засвідчив в черговий раз, наскільки необхідною є подальша підтримка недержавних організацій,  водночас можна констатувати, що дитячий будинок «Надія» є абсолютно зразковим.

    

         
Голова правління Полтавської обласної благодійної організації Спілка Самаритян пан Вячеслав Бєлов, його дружина Лідія, а також чудовий персонал опікуються дітьми, займаються їх розвитком, надають всебічну підтримку на волонтерських засадах.  Інформація яку озвучив пан Бєлов залишає з одного боку сумне враження про життя дітей-сиріт, але водночас не може не радувати кількість дітей, долю яких вдалось змінити на краще. Пан Шмітт-Тіль передав дітям особисті подарунки, він вдруге профінансував закупівлю зимового взуття та навчального матеріалу для дітей. Діти також залишились у захваті від солодощів, які подарувала голова правління благодійної організації «Міст до Києва»  пані Елізабет Хельцль.

                                                
    Зустріч з  сім’ями
Київські Самаритяни організували зустріч з сім’ями, які отримують підтримку в рамках гуманітарного проекту «Родина-родині», ініційований та впроваджений особисто пані Елізабет Хьольць та підтриманий членами благодійної організації «Міст до Києва» м. Мюнхен.  Нажаль не всі бажаючі змогли приїхати, оскільки стан здоров’я та інвалідність багатьох підопічних не дозволяє їм долати великі відстані, а ССУ Київ не має достатньої кількості  спеціально оснащених машин для перевезення людей з особливими потребами. 

         

          
Сім’ї, які отримують підтримку, розповідали про свою скрутну життєву ситуацію, яка між іншим, є документально підтвердженою, що вимагає українське законодавство. Особливо вражають деякі драматичні випадки, коли люди вимушені виживати не маючи коштів на найнеобхідніше, і при цьому забезпечувати іноді важко хворих дітей. Вдячність цих людей за допомогу є дуже зворушливою.

        Візит до літніх людей та до соціального центру  «Особлива дитина»

Незважаючи на великі відстані та недостатню кількість автомобілів, ССУ Київ забезпечила можливість відвідати важкохворих літніх людей, якими опікується проект «Родина- родині». В основному це одинокі люди, які завжди радіють рідким гостям.

    
Вони завжди з нетерпінням чекають приходу персоналу Київських Самаритян, які надають їм медико-соціальну допомогу, а також раз у місяць привозять продуктові набори. І в цей раз німецькі гості були приголомшені умовами, в яких живуть ці люди.

У другій половині дня шановні гості з м. Мюнхена відвідали соціальний центр  цілодобового перебування дітей-інвалідів «Особлива дитина» і в черговий раз переконались в тому, що він є зразковим з точки зору фаховості, забезпечення, управління та вкрай необхідним для киян.