Новини
28-05-2013

Спілка Самаритян Грузії (SSK) була заснована у 1992 р. До 1997 основними сферами діяльності організації були надання гуманітарної допомоги та робота з молоддю. На той час вона тісно співпрацювала з представництвом Федерального об’єднання  ASB, але внаслідок складного економічного становища була вимушена зупинити свою діяльність.
У листопаді  2010 р. Спілка Самаритян Грузії була заново офіційно зареєстрована як місцева, громадська, самостійна, некомерційна та нерелігійна організація, з ухрахуванням багаторічного досвіду Київського Об'єднання Спілки Самаритян України.

 Виконавчий директор Спілки Самаритян України  Світлана Левковська  поділилась своїм 10-ти річним досвідом в сфері догляду за людьми похилого віку та труднощами, з якими стикається їх організація.  
 Виконавчий директор Спілки Самаритян Латвії Андріс Берцінз  розповів  на конференції про структури догляду за людьми похилого віку та моделі співпраці між громадськими організаціями та державою в Латвії.
 Експерт та керівник відділу соціальних служб та служб з охорони здоров’я  Спілки Самаритян Австрії пані Крістіне Екер  виступила з доповіддю про напрямки діяльності служб мобільного догляду та вимоги щодо цих служб в Австрії.  
 Пані Габріелє Озінг, керівник відділу соціальних служб Спілки Робітничих Самаритян Німеччини (ASB) Федерального об’єднання  розповіла про нові підходи у сфері догляду за людьми похилого віку. Особливо цікавою для грузинських учасників була інформація про актуальні тенденції та напрямки розвитку сфери догляду в Німеччині.
 Габріелє Озінг  підкреслила, що у майбутньому в Німеччині будуть більш активно розвиватись соціально-побутові структури догляду на дому. Концепції щодо ефективного поєднання  фахової та соціально орієнтованої допомоги можуть бути корисними і для Грузії. При цьому мова не йде про «повчання», а про спільний пошук рішень, виходячи  як з позитивного, так і з негативного досвіду всіх сторін. Спільними зусиллями можуть бути розроблені довготривалі проекти.    
 Виконавчий директор організації «Білий Хрест» з Південного Тіролю д-р Іво Бонаміко розповів про систему екстреного  виклику на дому.
 На конференції були також представлені численні грузинські доповіді. Загалом у заході взяли участь більш 50 представників різних організацій. Конференція відбувалась в рамках проекту «Мобільнав служба догляду в Телаві», що реалізується у співробітництві з  GEZA (дочірня організація Спілки Робітничих Самаритян Австрії ASBÖ), Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини та Спілкою Самаритян Грузії.