Новини
27-11-2012


У столиці відбулася урочиста церемонія передачі 1 мільйона гривень центру цілодобового догляду за дітьми, хворими на ДЦП, «Особлива дитина».
Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, заступник голови КМДА Леонід Новохатько, генеральний директор «АВТ Баварія» Олександр Тимофєєв і директор та уповноважений виконавчий директор Київського об’єднання Спілки Самаритян України Світлана Левковська.
На подаровані кошти центр «Особлива дитина» планує облаштувати 10 додаткових місць для підлітків. Також частину грошей використають на створення мобільної служби догляду за важкохворими дітьми вдома та на придбання навчально-ігрових матеріалів для програми навчання батьків і персоналу за дітьми, які хворі на ДЦП.
«У Києві проживає близько восьми тисяч дітей, хворих на ДЦП. Їм потрібна всебічна допомога та особлива увага і з боку батьків, і благодійників, і влади. Сьогодні відбулася подія, яка об’єднала всі сили задля майбутнього дітей, які мають ураження центральної нервової системи. Ми надзвичайно вдячні компанії «АВТ Баварія» за грошову допомогу центрові «Особлива дитина». У свою чергу, міська влада взяла на себе зобов’язання подальшого забезпечення роботи центру», – зазначив заступник голови КМДА Леонід Новохатько.
Він також повідомив, що всередині грудня подібний центр запрацює в Деснянському районі столиці. Його діяльність фінансуватиметься винятково з міського бюджету.
Рішення щодо виділення коштів на благодійність було прийнято після того, як у листопаді 2012 року компанія «АВТ Баварія», офіційний імпортер BMW, MINI, BMW Motorrad і Husqvarna, а також дилер Rolls-Royce і Alpina в Україні, досягла найкращого результату продажів за всю історію своєї діяльності в Україні, повідомив генеральний директор «АВТ Баварія» Олександр Тимофєєв.
Зауважимо, що допомога «АВТ Баварія» українським дітям з особливими потребами – спільний українсько-німецький проект, що відбувся за участю Київського об’єднання спілки самаритян України, Баварського земельного об’єднання союзу самаритян Німеччини та Київської міської державної адміністрації.

kievcity.gov.ua/novyny/1789/