Новини
06-05-2020

 

З початку запровадження карантинних обмежень медичні працівники CСУ проводять он-лайн консультації для працівників Центрів ПСП щодо дотримання правил профілактики інфекції та інфекційного контролю для захисту, в першу чергу, самих себе і членів своїх сімей.

Фахівці центрів забезпечені засобами дезінфекції та індивідуального захисту, отримали рекомендації щодо інформування та дій у разі, якщо відчують нездужання.

Для забезпечення психологічної підтримки та соціального захисту родин з дітьми на базі Центрів ПСП створено та працюють «гарячі лінії» 0506002435, 0990220123, 0667607754, за допомогою яких бенефіціари повідомляють про свої потреби, отримують інформаційну та психологічну допомогу: 

- як отримати медичні послуги під час пандемії,

- як оформити соціальні виплати та отримати соціальні послуги,

- як зараз працюють Центри адміністративних послуг,

- як отримати статус безробітного та допомогу з безробіття, 

- де і як можливо отримати допомогу тим, хто опинився в кризовій ситуації.

Також працівниками та волонтерами Центрів ПСП організовано роздачу пам’яток роз’яснень «5 речей про коронавірус, які потрібно знати батькам», закупівлю продуктів (у разі потреби), доставку засобів дезінфекції та індивідуального захисту. Забезпечено180 родин з дітьми.

Проект з психосоціальної підтримки постраждалих від конфлікту нужденних людей у Східній Україні, що мешкають вздовж лінії розмежування, імплементується за фінансування Міністерства закордонних справ ФРН. Головними виконавцями проекту є Спілка Робітничих Самаритян Німеччини (ASB) та Спілка Самаритян України (ССУ).