Новини
04-09-2018

Cпілка Самаритян України Київське Об’єднання (ССУ КО) – неурядова, нерелігійна та політично незаангажована громадська організація, разом із Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини Федеральне Об’єднання має намір реалізувати в Україні проект

 «Неурядові організації як надавачі соціальних послуг: імпульси для розвитку професійного догляду як суспільно-громадське завдання».

 Очікується, що проект буде підтримано Міністерством закордонних справ Німеччини.

 Центральною темою проекту є пошук імпульсів для розвитку системи надання соціальних послуг, насамперед на прикладі послуги догляду за важкохворими людьми та людьми похилого віку.

 В рамках проекту передбачене проведення тренінгів, круглих столів, експертних семінарів із залученням фахівців з Німеччини та інших країн ЕС.

 Проект має на меті не лише обмін досвіду та ознайомлення з найкращими практиками у соціальній сфері, а й вивчення та проведення порівняльного аналізу існуючих моделей надання соціальних послуг в Європі та напрацювання пропозицій щодо їхньої адаптації до українських реалій та впровадження реформованої системи професійного догляду в Україні.

 В рамках зазначеного проекту 18-20 вересня у Києві відбудеться практичний семінар-тренінг з питань професійного догляду за важкохворими та літніми людьми за участю експерта з Німеччини. У цьому навчальному заході візьмуть участь представники органів соцзахисту населення та громадських організацій, що активно працюють у сфері надання соціальних послуг.

Серед тем, що розглядатимуться на семінарі-тренінгу:

- Досвід українських неурядових організацій у сфері надання послуг з догляду за важкохворими та літніми людьми;

- Об’єднана система догляду в Німеччині, її законодавчі засади та принципи фінансування;

- Орієнтований на потреби догляд (система оцінки потреби у догляді та врахування потреб важкохворої або літньої людини при здійсненні догляду);

- Насилля у сфері догляду (форми, прояви, шляхи запобігання);

- Особливості догляду за людьми, що страждають на деменцією.