Новини
09-04-2017

Учасниками забігу стали представники 48 країн світу у віці від школярів до пенсіонерів (загалом близько 9 тисяч учасників). Серед учасників був також і Київський міський голова Віталій Кличко.

Коли йдеться про такі масштабні спортивні заходи одним з найважливіших аспектів є безпека учасників та готовність у разі потреби швидко надати необхідну допомогу. Тож команда Київських Самаритян разом з волонтерами, які пройшли навчання з надання першої допомоги, прийняла участь у чергуванні на дистанції під час проведення півмарафону.

«Допомога – наше завдання», - зазначає Сергій Артемчук, керівник проекту «школа першої допомоги», що реалізується Спілкою Самаритян України Київське Об’єднання у співпраці зі Спілкою Робітничих Самаритян Баварії та Федеральною Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини. «Ми заздалегідь підготувалися до проведення цього заходу: провели навчання для волонтерів, подбали про наявність охолоджувальних компресів, перев’язувальних матеріалів та інших допоміжних засобів», - продовжує свою розповідь пан Сергій. «Ми докладаємо зусиль, щоб поширити уміння надати першу допомогу серед широких верств населення. Це може знадобитися будь-кому кожної миті, та врешті решт, врятувати життя. Кожен бажаючий може записатися до нас на курси першої допомоги, які наразі є безкоштовними».