Новини
16-03-2017

м. Київ / м. Лауф на Пегніце, 16 березня 2017 р. У квітні поточного року у Києві проходитиме марафон, за безпеку учасників та глядачів на якому не в останню чергу відповідатимуть маршали, що стоятимуть вдовж дистанції.  Томас Калліан з міста Лауф на Пегніце (Німеччина) зробив значний внесок у забезпечення цієї справи. Професійний викладач – тренер Баварської Спілки Робітничих Самаритян провів у Києві навчання з надання першої допомоги для десяти слухачів, які в результаті такого тренінгу у майбутньому зможуть навчати першій допомозі інших. Поряд із співробітниками та волонтерами Спілки Самаритян України Київське Об’єднання та регіональних Самаритянських організації України у навчаннях узяв участь представник організації RunUkraine, який теж у подальшому займатиметься підготовкою людей, готових у разі потреби надати першу допомогу під час проведення спортивних заходів.  

«У Києві нам надали чудові умови для професійного проведення тренінгів», - розповідає Томас Калліан, якому під час проведення навчань допомагав його колега зі Спілки Робітничих Самаритян м. Любека – Біргер Гестгюзен. «Учасники курсів були дуже добре вмотивовані, тепер їм потрібні лише навчальні матеріали, наприклад такі як тренувальні манекени, для того щоб вони могли самостійно проводити курси та навчати першій допомозі велику кількість людей».

Багато з того, що в Німеччині в разі настання нещасного випадку розуміється само собою, в Україні має бути ще впровадженим. Наприклад, застосування автоматичних дефібриляторів, які в Німеччині наявні в багатьох громадських місцях, в Україні є скоріше винятком, так само як і наявність добре навчених людей, готових надати першу допомогу. До того ж в Україні претенденти на отримання водійських прав не зобов’язані проходити практичний курс першої допомоги.

Це був вже четвертий треніг, який Томас Калліан провів в Україні. Спілка Робітничих Самаритян Баварії та українські Самаритяни співпрацюють у різних сферах вже протягом багатьох років.

  

     
     
     
         
         
         

Текст: по матеріалах Спілки Робітничих Самаритян Баварії

Фото: Спілка Самаритян України Київське Об'єднання