Новини
14-12-2016

10-13 грудня 2016 р. у Києві відбулась міжнародна конференція в рамках проекту «Зміцнення громадянського суспільства в Україні шляхом об’єднання в мережу громадсько-суспільних структур та обміну передовим досвідом», що реалізується Спілкою Самаритян України разом зі Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини за фінансування МЗС Німеччини.

Основними завданнями проекту є створення мережі коопераційних зв’язків між українськими та зарубіжними неурядовими організаціями, що працюють у сфері надання соціальних послуг, а також посилення українських НУО шляхом проведення тренінгових навчань.

В рамках проекту представники українських організацій-учасників з різних регіонів України узяли участь у тренінгах з першої допомоги, з догляду за важкими хворими, а також у практичних семінарах щодо роботи з громадськістю, пошуку фінансових ресурсів, розвитку соціальних послуг. Під час ознайомчих візитів, які відбулися на базі Самаритянських організацій у Києві, Чернігові та Лубнах (Полтавська область) учасники змогли обмінятися кращим досвідом та обговорити можливості розвитку подальшої співпраці.

Ознайомчі візити до Самаритянських організацій Грузії, Латвії, Польщі та Німеччини надали можливість учасникам вивчити досвід пострадянських країн щодо розбудови сфери соціальних послуг, а також країн Східної та Західної Європи, як приклад успішно функціонуючої моделі надання соціальних послуг.

Під час заключної конференції у Києві учасники змогли обмінятися враженнями від ознайомчих візитів, набутими знаннями та досвідом, заслухати доповіді зарубіжних експертів, обговорити можливості подальшої співпраці та підбити перші підсумки проекту.