Новини
16-07-2016

Вокзал у Києві. У залі очікування як завжди людно, але сьогодні в око впадає велика кількість дітей у жовтих футболках з логотипом Самаритян – це діти з родин вимушених переселенців збираються щоб відправитися на відпочинок у Карпати. Дітей проводжають їхні батьки, родичі, піклувальники: хтось посміхається, хтось ледве не плаче – від радощів. Блакитний потяг з жовтою смужкою повільно набирає хід … уносить нас подалі від спеки та метушні великого міста, туди, де ліси та гори - мальовничі простори та захоплюючі краєвиди України.

 «Такої краси ми ще ніколи не бачили!» - дивуються діти по прибуттю в Буковель. Але у наступні тижні на них чекає ще багато приємних здивувань, адже тут кожному запропонують цікаві способи активного відпочинку та веселого проведення часу: відпочинок біля басейну, походи та прогулянки по лісу, сходження на Говерлу, квести, геокешинг, музичний ринг, креатив-паті, ігри, творчі конкурси, спортивні змагання, катання на велосипедах, зустрічі з відомими акторами, спортсменами, журналістами тощо.

Літній відпочинок в дитячому таборі Артек-Буковель організувала Спілка Самаритян України Київське Об’єднання в рамках спільного проекту з надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, що реалізується разом зі Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини за фінансування МЗС Німеччини. Відбір дітей проводився разом з громадською організацією «Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців» за пропорційним принципом у відповідності до кількості офіційно зареєстрованих вимушених внутрішніх переселенців у регіонах України. Усі діти з кола вимушених переселенців, насамперед це діти-сироти, діти з багатодітних та малозабезпечених родин, головним чином ті, які мешкали та мешкають у сільській місцевості: раніше на тимчасово окупованих територіях, а зараз на підконтрольній Україні території. Адже ці діти ніколи не мали можливості відвідати Західну Україну та провести там літні канікули.

Час у Карпатах сплив дуже швидко, і вже 12 волонтерів, які супроводжують дітей, збирають усіх щоб їхати додому. Ці дні лишили незабутні приємні враження, у кожного зявилося багато нових друзів, з якими важко розставатися. Тому ми не прощаємося, а кажемо: «Дякуємо тобі, Артек-Буковель! До наступного року, до нових зустрічей!»