Новини
23.05.2016

У конференції взяли участь представники Самаритянських організації з 10 країн: з Польщі, Латвії, Литви, Словаччини, Грузії, Боснії і Герцеговини, Румунії, Сербії, Німеччини та України. Метою конференції було посилення мережі Самаритянських організацій у Центральній, Південній та Східній Європі та розбудова подальшого співробітництва між ними.

Учасників конференції привітав Посол ФРН в Україні пан доктор Вайль. У своїй промові він торкнувся актуальної ситуації в Україні, зокрема становища внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму, та зазначив, що МЗС Німеччини фінансує проекти з надання найнеобхіднішої допомоги таким людям.

Учасники конференції розповіли про напрямки роботи Самаритянських організацій у своїх країнах, ознайомились з досвідом надання допомоги біженцям у Балканських країнах, торкнулись питань надання першої допомоги та просвітницької діяльності з цього приводу, насамперед серед молоді, намітили можливі шляхи співпраці.

Представники Самаритянських організацій з Києва, Полтави, Харкова та Чернігова мали нагоду не лише представити діяльність Самаритян в Україні, а й обмінятися думками та ідеями, дізнатися більше про роботу колег за кордоном та їхній позитивний досвід, який можна було б впровадити у подальшій роботі в Україні.

Проведена у Києві конференція може надати справжній поштовх для розвитку більш тісного співробітництва між Самаритянськими організаціями у Європі.