Новини
09-02-2016

Українські Самаритяни не лише залюбки навчаються самі та переймають найкращій досвід в колег з-за кордону, а й намагаються поділитися набутими знаннями та вміннями, перш за все з тими, хто вже зараз вкрай потребує їх у своїй повсякденній роботі, або з тими, хто планує в подальшому працювати у сфері надання соціальних послуг.

Так на початку лютого поточного року тренери Спілки Самаритян України Київське Об’єднання організували та провели у Києві спільні тренінгові навчання з першої допомоги та з догляду за важко хворими та літніми людьми. Слухачами тренінгів стали внутрішні переселенці зі Сходу України та Криму, а також соціальні робітники державних та комунальних установ міста Києва.

Вибір тематики тренінгів та кола учасників не є випадковим: для внутрішніх переселенців це можливість краще інтегруватися у місцевий ринок праці та знайти роботу у соціальній сфері, а для вже працюючих соціальних робітників – нагода перейняти кращий досвід західних колег, адже програми тренінгів базуються на європейських стандартах. 

Тренінги проведені у співпраці з Департаментом соціальної політики КМДА в рамках проекту, що фінансується Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини за рахунок коштів МЗС Німеччини.