Новини
20-01-2016

Наші німецькі колеги зі Спілки Робітничих Самаритян продовжують ділитися з нами своїм найкращим досвідом. Адже їм вже чимало разів доводилося надавати допомогу в екстремальних умовах, у тому числі і за кордоном, коли люди у тій чи іншій країні постраждали від стихійного лиха або були вимушені покинути свої домівки та рідні міста внаслідок військового конфлікту. У такій ситуації як постраждалі, так і ті, хто намагається їм допомогти, відчувають чимале психічне навантаження. Тож як надати допомогу постраждалим, щоб при цьому поліпшити їх психологічний стан та самому вберегтися від надмірного психічного навантаження та можливих шкідливих наслідків стресу?

Про це та про багато інших аспектів подолання стресу дізналися співробітники та волонтери Самаритянських організацій з Києва, Харкова та Полтави під час тренінгу, що був проведений у Києві 19-20 січня поточного року. Адже співробітники та волонтери саме цих Самаритянських організацій під час надання допомоги багато працюють з вимушеними переселенцями зі Сходу України та Криму, які опинилися у складних життєвих обставинах і відчувають на собі вплив багатьох стресових чинників. Тож тепер українські Самаритяни краще знають, як допомогти подолати стрес та самому вберегтися від його негативного впливу.

Дякуємо нашим колегам зі Спілки Робітничих Самаритян Німеччини та впевнені, що отримані знання стануть у нагоді для подальшої роботи українських Самаритян.