Новини
05-09-2015

В рамках свого візиту гості завітали до підшефного дитячого будинку "Надія" у Лубнах. Вони відразу ж помітили, що у будинку приділяють велику увагу забезпеченню дітей продуктами харчування своїми силами, тобто з власного городу – хазяйновито роблять заготовки на зиму, консервують овочі та фрукти. Також є міркування та плани щодо розширення житлової площі для дітей. На прилеглій території вже закладено фундамент невеликого будиночку, в якому розмістять більш дорослих мешканців дитячого будинку, адже зараз вони мешкають у невеликих кімнатах разом із малечами. Будівництво потребує багато власних сил та фінансується за рахунок небайдужих спонсорів.

Відвідали гості і Київський будинок дитини ім.М.Городецького  у Ворзелі. Завдяки фінансовій допомозі від німецької громадської організації «Зірковий час», за участі організації «Міст до Києва» та Спілки Самаритян України дитячий будинок вже тривалий час на постійній основі забезпечує своїх маленьких мешканців молочними продуктами. Крім цього надається допомога у забезпеченні дітей одягом та утриманні приміщень. Гості відзначили, що керівництво та інші працівники дитячого будинку завзято опікуються своїми мешканцями, виявлять ініціативу та прикладають багато зусиль, щоб забезпечити діточок усім необхідним. 

Гості з Німеччини відвідали також тимчасове місце компактного проживання для вимушених переселенців у Межигір’ї, де наразі мешкають одинокі мами з маленькими дітьми з Донбасу. Завітали й до соціального центру «Особлива дитина», а також відвідали одиноких лежачих підопічних похилого віку та вручили їм продуктові набори та засоби особистої гігієни.

Дякуємо німецьким колегам за їх зусилля та тривалу плідну співпрацю!